Loading

Logo

100% Raw Material Gin

We werken bewust niet met neutrale, smaak- en geurloze, industriële alcohol en zijn daardoor zo goed als uniek in de wereld. Als we bedenken dat het proces om neutrale alcohol te maken ontwikkeld werd ergens begin 20ste eeuw en gin (en jenever) terug gaat naar eind 17de eeuw, dan vroegen wij ons af hoe ze in die ±250 jaar daartussen hun gins maakten.

Bij de creatie van onze gins hielden we dus geen rekening met rendement en commerciële aspecten maar kozen we ervoor te werken vanaf ruwe grondstoffen zoals tarwe, mais, appels en aardappelen.  We willen dat u de oorsprong van de alcohol écht kan proeven. Zo geeft de aardappel-alcohol een vollere en zachtere smaak, beetje ‘romig’ zelfs, mais geeft een zoetere ervaring, tarwe gaat terug naar de oude jenever en van de jonagold appels kan u een fruitigere en toch pikantere gin verwachten.

Om dit te bereiken worden alle onze grondstoffen zorgvuldig geslecteerd door de distilleerder Manu zelf. Vandaar ook de naam Ground Control (en ook omdat we fans zijn van de helaas overleden David Bowie). Daarna worden ze gewassen vooraleer we ze te vermalen, te koken, te verstijfselen, te versuikeren en te vergisten en we ze zeer langzaam in de kolom distilleren. Een proces dat bijvoorbeeld bij aardappelen een volle week in beslag neemt. Met onze ketel van 800 liter produceren we per batch gemiddeld 140 flessen Ground Control Gin. Het zijn dus echt ‘tiny batches’.

We verwerken tot wel 30 kruiden in onze gins, naast de typische jeneverbes, de koriander en de kardemom zult u ook citrussmaken herkennen evenals vlierbloesem, lindebloesem, iriswortel, citroengras … tot Bergamot, algen en zwarte thee. En dit natuurlijk in combinatie met de zachtheid en het aroma van Belgische aardappelen, jonagold appels, tarwe of mais. We distilleren minstens 5 maal en meteen met alle kruiden samen, hierdoor worden de aroma’s opgenomen door de alcoholdampen. Dit garandeert de fijnere en zachtere smaken.

Om alle smaken en aroma’s optimaal te bewaren, hebben we er bewust voor gekozen niet bevroren te filteren. Grond Control Gins zijn helder, doe er ijs bij en hij wordt ‘cloudy’. Het bewijs dat we enkel met échte kruiden werken.

We stellen u de fles voor: hij staat een beetje scheef want het mag wel eens om te lachen zijn. Bekijk hem als een raket die u naar de sterren stuurt, Ground control to major…! En wanneer u al enkele glaasjes op heeft en de fles recht lijkt te staan, is het misschien tijd om een taxi te bellen.

Geniet van een eerlijk product, ambachtelijk gemaakt en gebotteld en dit met respect voor de natuur.

Project Details

Category

Date
31/07/2014

You must be 18 years old to visit this site.

Please verify your age

- -