Loading

Logo

Echte warme stokerij

Wij zijn de enige warme stokerij in het Pajottenland, de Zennevallei en ver daarbuiten. Dit betekent dat we nog een echte distilleerketel hebben staan en dat we zelf onze alcohol maken op basis van landbouwgrondstoffen.
Onze stookketel is een 800 liter, 30 jaar oude Arnold Holstein om een zo zuiver en zacht mogelijk product te produceren zonder smaakverlies.

Dit distilleren of stoken doen we uiterst langzaam, gemiddeld 6 uur per batch, dit om de alcohol de kans te geven de aroma’s op te nemen en de scherpe kanten achterwege te laten. Dit proces vraagt tijd en geduld maar door onze passie voor het eindproduct is dit het meer dan waard. We hadden kunnen kiezen voor industriële alcohol als basisproduct en daarbij ook voor een rendement van minstens tien keer zo groot. Maar wat zouden we zijn met een product waarvan er al massa’s in de winkelrekken staan? Onze smaken zijn uniek, voller en zachter. Maar proef en oordeel vooral zelf, zowel puur als met tonic.

We distilleren ook minstens 5 maal zodat we die zachtheid bekomen en dit meteen met alle kruiden samen in de kolom, hierdoor worden de aroma’s opgenomen door de alcoholdampen. Dit garandeert de fijnere smaken en veel minder scherpe kanten. Geniet dus van een echte 100% natuurlijke gin, nog traditioneel en ambachtelijk gestookt vanaf de grondstof. Grondstoffen die we zelf controleren van op of rond de hoeve, daarom noemen wij het ook Ground Control.

Maar doe dit vooral met respect voor de natuur want uiteindelijk komen gins 100% uit die natuur, letterlijk uit de grond.

 

Project Details

Category

Date
12/12/2014

You must be 18 years old to visit this site.

Please verify your age

- -