Loading

Logo

Nr. 4: Tarwe – Floraal

19/06/2015, · By manu

Als we de Four ontwikkelde dachten we terug aan de oorsprong van de gin: de echte vlaamse oude jenever. 100% graan alcohol uit tarwe, gedistilleerd met naast de typische gin-botanicals, 7 bloemsoorten: korenbloem, goudsbloem, oranjebloesem en vooral wat hier veel aanwezig is vlierbloesem. We proberen deze tijdens het seizoen zoveel mogelijk te plukken en te laten drogen. Zo weten we, net als onze alcohol, waar alles precies vandaan komt.

Ground Control 4 combineren wij graag met Schweppes Premium Mixer hibiscus. Dit gepaard met stukje rood fruit zoals aardbei of framboos. Waan je zo tussen de Pajotse graanvelden…

Nr. 3: Mais

19/06/2015, · By manu

Voor Ground Control 3 vormt mais het basisproduct en die geeft een ‘zoetere’, nog zachtere alcohol. Geïnspireerd door Amerikaanse moonshine en whiskey, in combinatie met citrusaccenten waaronder bergamot, zoete en bittere sinaas, maar ook iriswortel, ijzerkruid, citroengras, …

Ground Control 3 laat je best tot zijn recht komen met een neutrale tonic, liefst met een fijne bubbel zoals de Schweppes Premium mixer. Combineer dit met een beste van citroen en sinaasappel en veel ijs voor een lange zwoele zomeravond.

Nr. 2 Appels: pikante frisheid!

19/06/2015, · By manu

Onze Two hebben samen ontwikkeld met Andy De Brouwer en Nico Corbesier van hotel-restaurant Les Eleveurs in Halle. De botanicals omvatten naast jeneverbes, koriander ook bergamot citrus, zwarte thee, Szechuanpeper en Japanse algen. De alcohol is afkomstig van jonagold appels uit boomgaarden van rond de hoeve. De combinatie van de fruitige toets van Belgische Jonagold met het zilte van de algen, de bergamot en de Chinese zwarte thee maakt van onze Two een echte globetrotter. De wereld rond in smaken, smaken die helemaal rond zijn. Let op, deze gin is onze pikantste, geniet van een smaakbon van het zilte, de peper en de citrus om nadien te worden verrast met de appeltjes.

Ground Control 2 laat zich perfect combineren met Fever Tree Meditterenian, een stukje appel en een citruszeste…

Nr. 1: Aardappelen

19/06/2015, · By manu

Onze One is ook de eerste gin die we ontwikkeld hebben, na onze oer-wodka (Boum Patat) was het tijd om met aardappelen ook een unieke gin te creëren. Jawel, als basis komt de alcohol van aardappelen. Aardappelen die met liefde gekweekt werden op amper een paar honderden meters van onze hoeve.

We verwerken 30 kruiden in onze Ground Control One, naast de typische jeneverbes, de koriander en de kardemom zult u ook citrussmaken herkennen evenals vlierbloesem, lindebloesem, blauwe bessen, citroengras, iriswortel, angelica…

De aardappelen als basis van Ground Control 1 zorgen voor een zachte, romige en volle gin met zeer lange afdronk. Samen met de complexiteit van de 30 uitgebalanceerde botanicals zorgt dit voor een gin die misschien niet voor iedereen is. Het is even wennen maar let op, na het wennen zijn er al veel fan van onze nummer 1 geworden.

Ground Control 1 vinden sommigen te lekker om met tonic te drinken. Wij vinden dat het met tonic ook zeker kan. Alcohol is een gevangenis van smaken, eenmaal met tonic erbij komen er weer andere accenten naar boven. Geniet er lang van met een neutrale Schweppes Premium mixer original of de Schweppes Ginger & Cardamon afgewerkt met een takje tuim en rozemarijn.

 

 

 

Talen

Recent Comments

  Archives

  Categories

  • Geen categorieën

  You must be 18 years old to visit this site.

  Please verify your age

  - -