Loading

Logo

Echte landbouwgrondstoffen

31/07/2014, · By manu

We werken niet met neutrale industriële alcohol maar vertrekken van lokale grondstoffen zoals graan, mais, appelen en aardappelen.
We verwerken alles op onze hoeve. Onze aardappelen bijvoorbeeld worden er met de hand geselecteerd, gewassen, vermalen, gekookt en vergist vooraleer deze zoete fruitige ‘patattenwijn’ te distilleren. Dit met de nodige kruiden in de kolom om een zachte, rijke en complexe gin te verkrijgen. Het hele proces duurt een week en vraagt telkens ±550 kg aardappelen.

Dit levert met onze 800l Holstein slechts 30 tot 40 liter distillaat op en na aanlengen tot 45% vol. bekomen we per stook tussen 120 en 180 flessen afgewerkt product. Over kleine batches gesproken!

Terwijl onze grondstoffen vanop of van rond de hoeve komen, trekken we voor de botanicals de wereld in. Deze botanicals worden nog ambachtelijk gedroogd zoals vroeger. Voor onze gins gebruiken we meer dan 30 verschillende soorten kruiden, die allemaal in een perfecte balans staan met de rijke zachte smaak van het graan, de mais, de appels of de aardappelen.

Portfolio

15/07/2014, · By manu

Talen

Recent Comments

  Archives

  Categories

  • Geen categorieën

  You must be 18 years old to visit this site.

  Please verify your age

  - -